Een avond met Hans van Manen

Bestel hier tickets

Hans van Manen is de belangrijkste choreograaf die Nederland ooit heeft voortgebracht. Hij wordt internationaal beschouwd als een van de belangrijkste choreografen van de twintigste eeuw en zijn dansvoorstellingen worden in alle werelddelen bij de meest vooraanstaande gezelschappen gespeeld.

Onlangs verscheen zijn biografie Gelukskind. Op deze bijzondere avond worden Hans van Manen en zijn biograaf Sjeng Scheijen geïnterviewd aan de hand van iconische filmfragmenten. Een avond over dans, voor liefhebbers die de briljantie van van Manen’s kunstenaarschap willen zien, ervaren en begrijpen.  

Over Gelukskind
Sjeng Scheijen had exclusieve toegang tot het archief van Hans van Manen en sprak uitgebreid met hemzelf, zijn medekunstenaars en zijn geliefden. Scheijen schreef eerder de biografie van dans- en kunstpionier Sergej Diaghilev, die inmiddels wereldwijd is erkend als het absolute standaardwerk en De avant-gardisten, waarvoor hij de Bookspot Literatuurprijs 2019 won, de belangrijkste non-fictieprijs.

Bestel hier tickets

Deze avond wordt georganiseerd door Serious Culture in samenwerking met Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater.