Een avond met Hans van Manen
Woensdag 20 december om 20:00
De Duif, Prinsengracht 756
Bestel hier tickets

Hans van Manen is de belangrijkste choreograaf die Nederland ooit heeft voortgebracht. Internationaal wordt hij beschouwd als een van de grootste choreografen van de twintigste eeuw en zijn dansvoorstellingen worden in alle werelddelen bij de meest vooraanstaande gezelschappen gespeeld.

Onlangs verscheen zijn biografie Gelukskind. Op deze bijzondere avond interviewt Joyce Roodnat Hans van Manen en zijn biograaf Sjeng Scheijen aan de hand van iconische filmfragmenten van dansvoorstellingen. Een avond over dans, voor iedereen die de briljantie van zijn kunstenaarschap willen beleven.

Over Gelukskind en Sjeng Scheijen

Sjeng Scheijen had exclusieve toegang tot het archief van Hans van Manen en sprak uitgebreid met hemzelf, zijn medekunstenaars en zijn geliefden. Scheijen schreef eerder de biografie van dans- en kunstpionier Sergej Diaghilev, die inmiddels wereldwijd is erkend als het absolute standaardwerk en De avant-gardisten, waarvoor hij de Bookspot Literatuurprijs 2019 won, de belangrijkste non-fictieprijs.

Foto: Bob Bronshoff

Over Joyce Roodnat

Joyce Roodnat is schrijver en journalist. Ze was lange tijd chef van de kunstredactie van NRC, momenteel is ze eindredacteur van het wekelijkse Cultureel Supplement en schrijft daarin een column over de kunsten.

Foto: Eric van Zuylen

Over De Duif

De Duif is een prachtig kerkgebouw uit 1853 aan de Prinsengracht 756 in Amsterdam.

Foto: Thomas Slijper
Bestel hier tickets

Deze avond wordt georganiseerd door Serious Culture in samenwerking met Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater.