cv

Hans Kennepohl (1967) is vanaf 2007 binnen Serious Culture actief als organiserend en publicerend journalist en als programmamaker bij debatcentrum Arminius Rotterdam. Daarnaast is hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Debatcentra en projectsecretaris van het Nederlands Gesprek Centrum, dat congressen organiseert voor de bestuurlijke top van Nederland. Tot slot ontplooit hij activiteiten op het gebied van publieksfilosofie, zoals de Nacht van Filosofie in Amsterdam en Rotterdam en de publicatie van een boek over de invloed van de romantiek op het dagelijks leven, We zijn nog nooit zo romantisch geweest.

Voor de oprichting van Serious Culture was hij manager van grote beleidsprojecten bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en horecabedrijfsleider (jaaromzet 1 miljoen euro, 40 medewerkers). Hij studeerde Sociale Geografie aan de Universiteit Utrecht (1993) en Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam (2006).

Door de jaren heen heeft Hans een groot netwerk opgebouwd van organisatoren, wetenschappers, opiniemakers, gespreksleiders, filosofen en journalisten waarmee hij in wisselende samenstellingen samenwerkt. Zijn werkstijl is kritisch en humorvol, met altijd een oog voor de praktische en maatschappelijke dimensie van de onderwerpen die hij behandelt.